Swill (Groente en fruit/ keukenafval)

Wat kan GroenCollect inzamelen?

GroenCollect kan alle gekookte en ongekookte voedselresten uit de horeca inzamelen zoals: koffieresten, brood, groente, fruit en alles wat nog meer aanwezig is in de stad. Onze specialisatie is onschadelijk materiaal inzamelen wat dan door ons personeel met zorg ingezet wordt voor hoogwaardige toepassingen. Tegenwoordig zamelt GroenCollect i.s.m. zijn lokale partners naast GFE afval ook papier-, glas- en restafval in voor een voordelig tarief.

Wat levert het op?

Voor ondernemers zoals u is GroenCollect een besparing op de huidige afvalverwerking van u bedrijf en tegelijker tijd wordt de duurzame energieproduct geholpen. GroenCollect rijdt rond met kleine elektrisch vervoertuigen, dit zorgt voor minder overlast en voor milieu-impact in de stedelijke omgeving.

Hoe dan?

GroenCollect is specialist in het kleinschalig inzamelen van reststromen, dus ook geschikt voor de kleinere keukens. Dit komt door dat wij het werken met emmers van 20 liter. Zit deze vol? Dan gaat de deksel erop. De emmers nemen weinig ruimte in beslag, voldoen aan de til norm en je hebt geen last van stank. Er wordt af gerekend aan de hand van hoeveel emmers u heeft gebruikt. Door middel van de kleine emmers kun je makkelijker scheiden. Als de koffiedroes of sinaasappelschillen apart worden gehouden, kunnen wij die weer weggeven aan andere ondernemers die hier nog wat beters mee kunnen doen dan wij. Want wij zouden dit gebruiken om groene stroom mee op te wekken.