Recycling plastic fusten

Zoals veel horeca-ondernemers ondertussen ondervinden worden er vele plastic bierfusten gemaakt voor eenmalig gebruik. Het fust bestaat uit diverse te recyclen kunststoffen zoals PET, PP, PE en PA, al dan niet gefuseerd tot 1 geheel door middel van lijmen of smelten.

Het zijn materialen die onafhankelijk van elkaar goed te recyclen zijn tot nieuwe producten en een aantoonbare restwaarde hebben, maar in de praktijk lastig te verwerken door de huidige recyclingsindustrie.

GroenCollect werkt samen met de producenten van de diverse fusten samen om de materialen terug te krijgen waar ze horen: bij de producenten.

Er is als eerste een intensieve samenwerking met OneCircle opgezet waar KeyKegs tot grondstoffen voor nieuwe Keykegs worden omgezet.

Inzameling

GroenCollect komt langs op de locatie van de fusten en neemt deze mee in de eigen auto. Per rit kunnen ongeveer 60 fusten worden meegenomen. Zijn er wekelijks meer fusten? Geen probleem, want dan komen we vaker.

De auto met aanhanger

Demontage

De diverse fusten worden op de werkplaats gedemonteerd door mensen uit sociale werkgelegenheidsprojecten. In hun eigen tempo scheiden ze de zwarte cups van het doorzichtige PET om dit naar de fabriek te kunnen sturen en weer in nieuwe producten te verwerken. Zo sluiten we de keten, circulair en sociaal!

Kosten

Er zijn kleine kosten verbonden aan deze service die variëren per locatie, leverancier en stad. Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk langs voor een persoonlijk gesprek.

Meer info?

Zie de site plasticfust.nl voor meer informatie betreffende de verschillende soorten fusten die we kunnen recyclen.