Samenwerking

GroenCollect is trotse partner van:

Huidige partners

Er zijn een aantal afnemers die producten afnemen van GroenCollect en aan de volgende projecten wordt reeds geleverd: 

Biogas, verschillende locaties

GroenCollect start vanaf 1 mei met het verwerken van fruit tot biogas. Later in het jaar (zie onder) zullen we gaan werken met onze eigen installaties.

Vliegenkweker [locatie anoniem gemaakt] 

Een deel van het ingezamelde materiaal is uitermate geschikt om insecten op te kweken ten behoeve van eiwitproductie. De eiwitten worden gebruikt in chemische processen en teruggebracht naar de voedselketen. Dit wordt bepaald door de wettelijke status: niet al het afval is geschikt. 

Fruitleather, Plantaardig leer, BlueCity Rotterdam

Bedrijven kunnen leer maken van de schillen van verscheidene vruchten. Zo wordt een hoogstaand leer gemaakt dat dezelfde eigenschappen heeft als normaal leer.

(Oktober 2017), Stadsgas BV, Biogasproductie, Rotterdam

GroenCollect is een directe samenwerkingspartner van Stadsgas BV te Rotterdam. Stadsgas levert biogas aan diverse projecten waar de toepassingen variëren van het direct verwarmen van grootschalige industrie, opwekken van energie op het injecteren van het net met aardgaskwaliteit. Onderzoek wordt gedaan naar het direct produceren van bioplastics uit biogas.

(November 2017), Stichting Broodnodig, inzamelen consumentenbrood van de straat

GroenCollect werkt voor de gemeente Rotterdam aan het terugdringen van broodresten op straat. Voor meer informatie zie broodinzameling