Swill (Groente en fruit/ keukenafval)

Wat kan GroenCollect inzamelen?

GroenCollect kan alle gekookte en ongekookte voedselresten uit de horeca, koffieresten, brood, groente, fruit en alles wat nog meer aanwezig is in de stad inzamelen. Onze specialisatie is onschadelijk materiaal inzamelen wat door ons personeel met zorg ingezet wordt voor hoogwaardige toepassingen. Tegenwoordig zamelt GroenCollect i.s.m. zijn lokale partners naast gf afval ook papier-, glas- en restafval in voor een voordelig tarief.

Wat levert het op?

GroenCollect rijdt rond met klein elektrisch vervoer en zorgt voor een lagere overlast en milieu-impact in stedelijke omgeving. Voor ondernemers is het een besparing op de huidige afvalverwerking terwijl simultaan duurzame energieproductie geholpen wordt

Hoe dan?

GroenCollect is specialist in het kleinschalig inzamelen, dus ook voor de kleinere keukens. Dit komt door het werken met 20 liter emmers. Zit deze vol, gaat de deksel erop. Weinig ruimte, voldoet aan de tilnorm en geen stank. Al naar gelang het aantal emmers word er afgerekend. Door middel van de kleine emmers kun je makkelijk scheiden. Als zelfs de koffie of sinaasappelschillen apart worden gehouden kunnen we die weer beter opwaarderen naar een andere ondernemer die er nog wat beters mee doet dan groene stroom opwekken.