Plasticfust.nl

Zoals veel horeca-ondernemers ondertussen kennen is de KeyKeg een plastic bierfust gemaakt voor eenmalig gebruik. Het fust heeft een circulair ontwerp en bestaat uit diverse te recyclen kunststoffen zoals PET, PP, PE en PA. Materialen die onafhankelijk van elkaar goed te recyclen zijn tot nieuwe producten, maar in de praktijk lastig door de huidige recycling industrie verwerkt kunnen worden. Daarom werkt GroenCollect samen met OneCircle en verwerken we samen de KeyKegs tot grondstoffen voor nieuwe Keykegs.

GroenCollect zorgt voor het ophalen en ontmantelen van de fusten op een duurzame en sociale manier. Dit zorgt ervoor dat de materialen weer worden ingezet in de productie van nieuwe fusten.

GroenCollect is de aangewezen partner om de fusten op te halen bij drankendistributeurs/ brouwers en horeca. We doen dit vaak en werken met elektrische auto’s om zo de binnenstad te ontzien.

Dit doen wij tegenwoordig in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. We breiden snel uit over geheel Nederland met ons systeem, dus neem contact op voor onze locaties en voorwaarden.

Inzameling

GroenCollect komt langs op de locatie van de fusten en neemt deze mee in de eigen auto. Per rit kunnen ongeveer 60 fusten worden meegenomen. Zijn er wekelijks meer fusten? Geen probleem, want dan komen we vaker.

De auto met aanhanger

Demontage

De fusten worden op de werkplaats gedemonteerd door mensen uit sociale werkgelegenheidsprojecten. In hun eigen tempo scheiden ze de zwarte cups van het doorzichtige PET om dit naar de fabriek te kunnen sturen en weer in nieuwe producten te verwerken. Zo sluiten we de keten, circulair en sociaal!

Kosten

Er zijn kleine kosten verbonden aan deze service die variëren per locatie, leverancier en stad. Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk langs voor een persoonlijk gesprek.