Plasticfust.nl

Zoals veel horeca-ondernemers ondertussen kennen is de KeyKeg een plastic bierfust gemaakt voor eenmalig gebruik. Het fust heeft een circulair ontwerp en bestaat uit diverse te recyclen kunststoffen zoals PET, PP, PE en PA. Materialen die onafhankelijk van elkaar goed te recyclen zijn tot nieuwe producten, maar in de praktijk lastig door de huidige recycling industrie verwerkt kunnen worden. Daarom werkt GroenCollect samen met OneCircle en verwerken we samen de KeyKegs tot grondstoffen voor nieuwe Keykegs.

GroenCollect zorgt voor het ophalen en ontmantelen van de fusten op een duurzame en sociale manier. Dit zorgt ervoor dat de materialen weer worden ingezet in de productie van nieuwe fusten.

GroenCollect is de aangewezen partner om de fusten op te halen bij drankendistributeurs/ brouwers en horeca. We doen dit vaak en werken met elektrische auto’s om zo de binnenstad te ontzien.

Dit doen wij tegenwoordig in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. We breiden snel uit over geheel Nederland met ons systeem, dus neem contact op voor onze locaties en voorwaarden.

Inzameling

GroenCollect komt langs op de locatie van de fusten en neemt deze mee in de eigen auto. Per rit kunnen ongeveer 60 fusten worden meegenomen. Zijn er wekelijks meer fusten? Geen probleem, want dan komen we vaker.

De auto met aanhanger

Demontage

De fusten worden op de werkplaats gedemonteerd door mensen uit sociale werkgelegenheidsprojecten. In hun eigen tempo scheiden ze de zwarte cups van het doorzichtige PET om dit naar de fabriek te kunnen sturen en weer in nieuwe producten te verwerken. Zo sluiten we de keten, circulair en sociaal!

Kosten

Er zijn kleine kosten verbonden aan deze service die variëren per locatie, leverancier en stad. Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk langs voor een persoonlijk gesprek.

DOLIUM

Wist u dat DOLIUM one-way fusten 98,8% recycleerbaar zijn?

Met genoegen stellen wij hierbij het DOLIUM-recyclingprogramma voor.

Het programma is opgezet door DOLIUM in samenwerking met haar Nederlandse agent-verdeler SELECTED BREWING INGREDIENTS (SBI) en partner GROENCOLLECT bv (OPHALER), actief in de grootsteden van Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en binnenkort Den Haag (TERRITORIUM).

DOLIUM moedigt je sterk aan om je te registreren, maar het programma is vrijwillig en vrijblijvend.

Het programma bestaat uit de opties om lege DOLIUM one-way fusten op te laten halen (drukloos) door GROENCOLLECT op het verkooppunt, dat wil zeggen bij de eindgebruikers (cafés, restaurants, …) Voor verdere informatie of prijsaanbieding, aarzel niet om contact op te nemen via www.plasticfust.nl

Ontmanteling van DOLIUM one-way vaten

DOLIUM garandeert dat de demontage van de DOLIUM-fusten op een professionele manier gebeurt, met efficiënt gebruik van energie en inspanningen en sortering van de materiaalstromen op een ecologisch verantwoorde manier.

Hergebruik en recyclage

DOLIUM garandeert dat de ingezamelde, gedemonteerde en gesorteerde materialen door professionele recyclingbedrijven worden gerecycled. Zo draagt DOLIUM bij tot het circulaire gebruik van materialen.

DOLIUM verbindt zich ertoe de Europese doelstellingen te respecteren en zelfs te overschrijden.

OneCircle

Zoals veel horecaondernemers ondertussen kennen is een plastic bierfust gemaakt voor eenmalig gebruik. Het fust heeft een circulair ontwerp en bestaat uit diverse te recyclen kunststoffen zoals PET, PP, PE en PA. Materialen die onafhankelijk van elkaar goed te recyclen zijn tot nieuwe producten, maar in de praktijk lastig door de huidige recycling industrie verwerkt kunnen worden. Daarom werkt GroenCollect samen met OneCircle en verwerken we samen de plastic bierfusten tot grondstoffen voor nieuwe bierfusten.

GroenCollect zorgt voor het ophalen en ontmantelen van de fusten op een duurzame en sociale manier. Dit zorgt ervoor dat de materialen weer worden ingezet in de productie van nieuwe fusten.

GroenCollect is de aangewezen partner om de KeyKeg en Unikeg op te halen bij drankendistributeurs/ brouwers en horeca. We doen dit vaak en werken met elektrische auto’s om zo de binnenstad te ontzien.

Dit doen wij tegenwoordig in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. We breiden snel uit over geheel Nederland met ons systeem, dus neem contact op voor onze locaties en voorwaarden.

Inzameling

GroenCollect komt langs op de locatie van de KeyKeg en Unikeg en neemt deze mee in de eigen auto. Per rit kunnen ongeveer 60 fusten worden meegenomen. Zijn er wekelijks meer fusten? Geen probleem, want dan komen we vaker.

Demontage

De KeyKeg en Unikeg worden op de werkplaats gedemonteerd door mensen uit sociale werkgelegenheidsprojecten. In hun eigen tempo scheiden ze de zwarte cups van het doorzichtige PET om dit naar de fabriek te kunnen sturen en weer in nieuwe producten te verwerken. Zo sluiten we de keten, circulair en sociaal!

Kosten

Er zijn kleine kosten verbonden aan deze service die variëren per locatie, leverancier en stad. Neem voor meer informatie contact op via plasticfust.nl 

Polykeg

De Polykeg valt op moment niet te recyclen. Wij halen dezen fusten wel op maar gaan direct na het ophalen de verbranding in. Het materiaal waar de fust van gemaakt valt niet te recyclen en hebben dan ook geen andere keuze om deze fusten te moeten verbranden. Neem voor meer informatie contact op via plasticfust.nl

Homepagina plasticfust  

Welkom op de site van Plasticfust! Wij zullen even kort uitleggen wat wij doen nadat wij de fusten hebben opgehaald.

Op dit moment zit er geen statiegeldsysteem op de plastic fusten die in gebruik zijn. Horecaondernemers kiezen er daarom op moment voor om ze of in het geheel weg te gooien of ze in stukken te snijden en dan weg te gooien. Super zonde want je kan er nog veel meer mee doen dan ze gewoon weg te gooien.

Groencollect zag dat fusten werden weggegooid en is hier op ingesprongen. In samenwerking met de fabrikanten van de fusten worden de fusten nu opgehaald voor een klein prijs en worden daarna uit elkaar gehaald en gerecycled. Het uit elkaar van de fusten word gedaan door mensen uit sociale werkgelegenheidsprojecten. Zo kunnen wij deze mensen ook een plek bieden waar zij naar wat ze kunnen komen werken. n